Uzņēmējdarbība
Seminārs par tūrisma pakalpojumu un digitālo rīku izmantošana Ludzas partnerības teritorijā (iepriekšējā Kārsavas novada teritorijā)

Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.—2020. gadam pasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros projekts “Tūristam draudzīgs Latgales uzņēmējs digitalizācijas laikmetā”
Projekta Nr. 19-00-A019.332-000007

Šī gada 1.jūnijā norisināsies seminārs “Tūrisma pakalpojums un digitālo rīku izmantošana Ludzas partnerība teritorijā” (iepriekšējā Kārsavas novada teritorijā).

Semināra mērķis ir klātienē iepazīt un gūt pieredzi, iedvesmoties no Ludzas rajona partnerības teritorijas uzņēmējiem digitālo rīku izmantošanā, un tā mērķauditorija ir Latgales reģiona uzņēmēji, tūrisma uzņēmēji, kā arī uzņēmēji, kuri vēlas uzsākt darbību, attīstības un uzņēmējdarbības plānošanas speciālisti, biedrību un asociāciju pārstāvji, kas saistīti ar uzņēmējdarbību, tūrisma pakalpojumu sniegšanu. Semināra dalībnieki iegūs iespēju klātienē iepazīties ar konkrēta uzņēmēja pieredzi, iegūs jaunas ierosmes savas darbības dažādošanai un sadarbības kontaktus.

PROGRAMMĀ:

No plkst. 10.00 – Dalībnieku ierašanās, Kafijas pauze/zemeņu un tomātu degustācija
Adrese: Jāņu iela 10 Otrie Mežvidi Mežvidu pag., Ludzas novads

No plkst. 10.30 – Amatu mājas saimnieki Vaira un Jānis Šicāni. LEADER projekts “Tūrisma pakalpojumu radīšana un attīstīšana J.Šicāna piemājas saimniecībā”. Amatu mājas izveide.
Adrese: Jāņu iela 10 Otrie Mežvidi Mežvidu pag., Ludzas novads.

No plkst. 11.00 – Inovatīvi un energoefektīvi risinājumi zemeņu, tomātu un citu dārzeņu audzēšanai segtajās platībās. Agronomi Marita Joņina, Juris Gruduls.
Tomātu un zemeņu siltumnīcu apskate Klonešnīkos, Mežvidu pag., Ludzas novads.

Plkst. 12.15 – Kārsavas kultūrvēstures centrs “Līču mājas”, vadītāja Inta Jurča. Ludzas novada pašvaldības LEADER projekts “Kultūrvēsturiskā centra “Līču mājas” izveide”
Adrese: Vienības iela 64, Kārsava, Ludzas novads

No plkst. 13.00 Pusdienas mājas restorānā “Dzīles”. Saimniece Aina Barsukova
Adrese: Zaļā iela 9, Malnava, Ludzas novads

No plkst. 14.15

– Mājražotāja Tatjana Ločmele. LEADER projekts “Mājražošanas attīstība Salnavas pagastā”
Adrese: Kalna iela 10, Salnava, Salnavas pag., Ludzas novads

– ZS Balstiņas īpašnieks Emīls Ločmelis. LEADER projekts “Jaunas kokapstrādes ražošanas ēkas būvniecība un lentzāģa un kombinētās kokapstrādes iekārtas iegāde, saimniecības jauna produkta radīšanai”. Ražošanas ēkas apskate, ieceres un attīstības iespējas
Adrese: Zelta sala, Salnava, Salnavas pag., Ludzas novads

– Uzņēmējs Jānis Potašs. LEADER Projekts „Kokapstrāde ar CNC apstrādes centru”. Kokmateriāla izstrādājumu ražošana, klientiem kokapstrādes (urbšanas, frēzēšanas, gravēšanas, griešanas) pakalpojumu sniegšana.
Adrese: Cerība, Salnava, Salnavas pag., Ludzas novads

– Uzņēmēja Valentīna Kirsanova. Pirtslietas un skaistumkopšana. LEADER projekts “Mobilo pirts tradīciju popularizēšana sabiedrības veselībai un relaksācijai“. Drosmīgākajiem iespēja izbaudīt pirts pakalpojumu!
Adrese: Parka iela 33 – 14, Salnava, Salnavas pag., Ludzas novads

Bezmaksas semināra darba kārtībā:  https://ej.uz/dk_rīki_ludzaspartneriba

Pieteikšanās obligāta, aizpildot pieteikuma anketu, kas meklējama šeit:  https://ej.uz/piet_rīkiludzaspartneriba

Semināra moderators: Ligita Karvele, tel. +371 26162986, e-pasts: latgales.uznemejs@gmail.com

Vairāk informācijas savā partnerībā – Ludzas rajona partnerība (koordinatore Sandra Palma, ludzaspartneriba@inbox.lv), Rēzeknes rajona kopienu partnerība (izpilddirektore Ineta Elksne, ineta.elksne@rezeknespartneriba.lv), Preiļu rajona partnerība (valdes locekle Valija Vaivode, preilupartneriba@inbox.lv), Ziemeļlatgales partnerība (stratēģijas administratīvā vadītāja Ieva Leišavniece, ieva.leisavniece@yandex.com), Krāslavas rajona partnerība (stratēģijas administratīvā vadītāja Zane Ločmele, kraslavaspartneriba@inbox.lv) un Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība „Kaimiņi” (koordinatore Inga Krekele, inga.krekele@gmail.com).

Projekta mērķis: Veicināt uzņēmējdarbības attīstību Latgalē, izmantojot e-vides piedāvātās iespējas un apmācot uzņēmējus darbam ar tūristiem. Projekta realizācija ir iespēja sekmēt uzņēmējdarbības attīstību, tas ir ilgtermiņa ieguldījums Latgales reģiona uzņēmējdarbībā. Plānots, ka projekta rezultāts – Latgales reģiona uzņēmējdarbības attīstības stratēģija – būs viens no pamatiem, ko vietējās rīcību grupas iekļaus savās Sabiedrības virzīta vietējās attīstības stratēģijās, tādējādi paredzot aktivitātes uzņēmējdarbības attīstībai jaunajā plānošanas periodā. Projekta ietveros plānots organizēt apmācību ciklus – semināru ciklus visās sešās Latgales reģiona vietējās rīcību grupās, aptverot 19 novadu teritorijas (Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu un Zilupes).

1hwopvyhyufrx-58pb2ob2dtinbzwqzw4s2048.jpg

Informācijas avots: Ludzas tajona partnerības mājas lapa