Sports
att
Attēlā: Orientēšanās sacensības “Kāpa”. Bilžu arhīvs.
Attēlā: Orientēšanās sacensības “Kāpa”. Bilžu arhīvs.

Šogad jau 34. reizi ap 2000 sportistu pulcēsies Ludzas apkārtnes mežos no šī gada 30. jūlija līdz 1. augustam, lai noskaidrotu, kurš ir labākais orientierists trīs dienu kopvērtējumā dažādās vecuma grupās. Kāpas trīsdienas šogad notiks ņemot vērā valdības lēmumus par sporta sacensību sarīkošanu.

Orientēšanās sacensības ir īpašs notikums, jo ikviens orientēšanās cienītājs vecumā no 3 līdz pat 100 gadu un lielākam vecumam piedalās sacensībās vienā apvidū, kas citā sporta veidā nebūtu iespējams!

Orientēšanās sporta veida pamatideja ir atrast mežā izvietotus kontrolpunktus, izmantojot tikai karti un kompasu, un apmeklēt tos noteiktā secībā. Latvijā ir ap 5 000 šī sporta veida pārstāvju, un tas ir viens no masveidīgākajiem sporta veidiem Latvijā.

Sacensību centrs šogad atradīsies skaistā pļavā, ezera Garais Snidzins krastā Porkaļu apkaimē Ludzas novadā. Sacensību centrā no piektdienas līdz pat svētdienai profesionāli sportisti, amatieri un iesācēji ar visām ģimenēm uzturēsies telšu pilsētiņā, izklaidēsies vakara izklaides programmā un katru dienu dosies uz startu mežā tuvākajā apkaimē.

Tieši šajā apvidū vēl nekad līdz šim nav notikušas orientēšanās sacensības un tieši jauni, neskarti apvidi ar tikko radītu augstas kvalitātes karti ir kā saldais ēdiens katram orientēšanās entuziastam!

Sacensības Kāpa 2021 rīko biedrība “Orientēšanās klubs “Kāpa”” – katru gadu sacensības norisinās citā Latvijas daļā, tādējādi tiek ne tikai radīts ievērojams sporta pasākums meža vidū, bet arī tiek veicināts tūrisms Latvijas reģionos, sportistiem apceļojot Latviju.

Arī iesācēji, kuri vēl nav uzsākuši orientēšanās gaitas, var ierasties sacensībās un pieteikties dalībai kādā no atklātajām grupām uz vietas katras dienas sacensību centrā.

Plašāka informācija par pasākumu norises vietām, sacensību programmu ir pieejama mājas lapā http://2021.kapa.lv/

Sacensību centrā, Porkaļu karjerā būs arī telts vietas – sacensību centra shēmas atrodamas 2021.kapa.lv/

Sacensības atbalsta Ludzas novada pašvaldība, Latvijas valsts meži, Veikals Ceļotājs, Silva Global, Brooks, Icebug un citi izcili sadarbības partneri, nodrošinot katram Kāpa 2021 uzvarētājam īpašu balvu un katram sacensību dalībniekam īpašu svētku sajūtu!

Sacensības noritēs saskaņā ar LOF noteikto COVID-19 drošības protokolu un dalībnieku nometne tiks organizēta atbilstoši valstī noteiktajiem nosacījumiem attiecībā uz publisku pasākumu organizēšanu, kas būs spēkā sacensību laikā!

Tiekamies Ludzā!

 

Vairāk informācijas:

Kārlis Vilciņš

Biedrība “Orientēšanās Klubs Kāpa”

GSM: +371 26111683

Karlis.Vilcins@kapa.lv